Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. OK

Smetco zet 10 nieuwe DAF-vrachtwagens in voor gedifferentieerde huisvuilophaling

Het familiebedrijf Smetco staat al jarenlang in voor de reguliere inzameling van restafval, papier, karton, PMD en – sinds begin dit jaar – GFT van meer dan 155.000 inwoners in Midden-Waasland. Toen de afvalintercommunale MIWA besloot om over te schakelen naar containers in plaats van plastic zakken, besloot Smetco om 10 nieuwe vrachtwagens met weeginstallatie aan te kopen. De keuze voor DAF was voor zaakvoerder Geert Smet vanzelfsprekend.

DAF is dé referentie voor huisvuilophaling
Geert Smet: “Mijn grootvader, die het bedrijf in de jaren zeventig oprichtte, reed al met DAF. Het merk is immers dé referentie voor huisvuilophaling. We hebben vier jaar geleden de eerste DAF CF 300 FAG gekocht, een bakwagen 6x2 met een gestuurde voorloopas. Toen we onze vloot dit jaar moesten aanpassen om tegemoet te komen aan de nieuwe politiek van MIWA, was de keuze voor deze 6x2-combinatie snel gemaakt, en dit omwille van de hoge wendbaarheid van dit type voertuig.

Volledig op maat van het nieuwe afvalophalingsbeleid
Smetco is dé afvalspecialist in het Waasland en dit zowel voor huishoudelijk afval als voor bedrijfsafval. De vloot van Smetco bestaat uit 36 voertuigen, waarvan meer dan de helft DAF-wagens. De nieuwe wagens zijn uitgerust met ophaalsystemen die de containers wegen en op die manier kunnen ingezet worden voor de diftar (gedifferentieerd tarief: wie meer verbruikt, betaalt meer)-huisvuilophaling in Groot Sint-Niklaas. De opbouw komt van de firma Mol VDK en het weegsysteem is van het merk Sulo.
Het nieuwe MIWA-beleid werpt trouwens nu reeds zijn vruchten af: er wordt beduidend minder afval aangeboden, wat ook voordelen biedt voor Smetco, aangezien zij hierdoor hun ritten naar de afvalverwerkingsinstallatie van Indaver (Antwerpen) kunnen verminderen.

Zuinig, milieuvriendelijk en comfortabel
Geert Smet: “De combinatie van deze vrachtwagen met een Allison automatische versnellingsbak levert ons alleen maar voordelen. De MX11 Paccar  motor is bijzonder milieuvriendelijk en daardoor uiterst geschikt voor gebruik in de binnenstad. Het voertuig is zuinig en heeft een stille werkcabine, waardoor onze chauffeurs er zeer graag mee rijden.
Wat tevens een doorslaggevende rol speelde in onze keuze was de prijs, de minimale onderhoudskost en niet te vergeten de zeer goede service van onze nabijgelegen DAF-concessiehouder in Belsele : Garage Van den Keybus.”

2de hands of stock

2de hands of stock

Bent u op zoek naar een 2de hands voertuig of een voertuig op stock?
Bekijk hier ons aanbod.

2dehands of stock

Demovoertuigen

Demovoertuigen

Wil u graag demo rijden met een van onze voertuigen?

Neem snel een kijkje.

Demovoertuigen

DAF shop

DAF shop

De complete collectie DAF-kleding, accessoires, miniaturen en gadgets voor een doorwinterde DAF-fan. 

DAF Shop